SHOUT OUT LOUD!


Monday, September 27, 2010

Kayuhan boria naik bukit Tokkun

Pagi 26/09/2010, hari ahad...kami semua 3g berpakat nak kayuh naik tokkun beramai2 dengan berpakaian sedondon....walaupun tak ramai yang ikut serta kerana sebahagian dari ahli 3g menyertai kayuhan round island di Pulau Pinang ia tetap meriah bagi kami yang datang kayuh pagi ni...walaupun penat semalam punya jamuan tak abih lagi kayuhan tetap dijalankan seperti biasa....

gerek scoot carbon scale 35 ni ...cantik dan bergaya.....tuan dia pun hensem...thehehehe
ahli boria 3g....kuat2 semua ni....dari kuat kayuh sampai la kuat makan semua ada kat sini....thehe...dari kiri nick, shamwalker, zuraidy, peet, abg wan (ketua boria, sebab baju dia kaler lain), heikal, wan alma dan nazri.....
dah penat posing berdiri skarang ni time posing duduk lak.....
masing2 pakat dok pegang botol air...dok refill tak abih lagi la tuh....
nazri .....orang lama 3g....dah dekat setahun tak kayuh naik tokkun akibat bebanan kerja yang tak menentu masa.....tapi hari ni dia kayuh sampai ataih gak...cayalah brooo...
giant ni dah banyak kali sampai dah ataih ni...thehehe
dah abih kayuh macam biasa la lepak2 minum dulu sebelum terus balik....jauh lagi nak balik umah nuh....
bila semua dah selesai makan minum....kami semua pakat balik rumah ikut arah masing2 ...aku kayuh balik umah dengan nick....panas lit..lit orang kedah kata...mau tak mau kayuh tetap kayuh...sampai jumpa lagi....salam.

Tuesday, September 21, 2010

MTB Clinic@JMTi are BACK!!!

INSTRUCTOR  : Ja Firdaus KT Cycletron

LOCATION       : Institut Teknikal Jepun Malaysia (JMTI), P.Pinang

ORGANIZER    : Mfg Club JMTI & 3G

FEES                   : RM50

TIME                  : Sun-24 Oct 2010 8.30am-5.30pm

SILIBUS            : Bike full service & cleaning,assembly & diassembly,geometry setup,gear setup & etc...

LIMITED for 20pax only..so hurry up!!

more detail & reservation pls call En Zuraidy 012-4558330 

Friday, September 17, 2010

5 Syawal~Kayuhan Buang Lemak~Ketupat,Lemang.....

Selesai sudah ibadat puasa kita laksanakan..syawal pun dah kita sambut...lemak di badan pun makin bertambah dek karna..ketupat,lemang dah kueh-mueh.....,aktiviti yang sebulan lama nya kita tinggalkan..maka,hari ni 14-Sept-2010 bersamaan 5-Syawal bermula lah kembali ..aktiviti kayuh-kayuh dah kayuh......Destinasi pertama lepas raya ni..kita cari yang dekat2 sudahla...hehehe Batu Kawan..la jawabnya...tepat jam 7.30am..aku dah sampai port biasa la tempat menunggu Stadium Negeri Batu Kawan...tunggu punya tunggu..Peet,Syam & Zul Sony...sampai ,depa kayuh dari Simpang 4 kira dah warm-up la tu....Mr.Don selaku ...lead ari ni biasa la lewat sikit....hari ni kira teru-ja..sikit la kayuh sebab membar kita wak keluag frame baru.....hampa teka sapa????.....hehhe...


Destinasi yang Mr.Don bawak hari ni kira laluan baru..tambahan dari MiniJamboree yang kita buat aritu...panjang sikit la DownHill dia...,.tu dia Mr.Don...memang tak lekang la..dengan camera dia....


Laluan harini-->Stadium Negeri-->Pencawang Celcom(climbing-road)-->Downhill Kebun Getah (offroad)-->Downhill Jerat Cina (offroad)-->Bukit Kuari (climbing offroad)--->Jeti Batu Musang.


Kepuasan sampai di Pencawang...




Nindia membar kita dengan Frame baru Giant ...Peeet..



Aku macam biasa la..tetap dengan Kuda Hitam aku..banyak jasa ni..


Zul & Shamwalker...kuat2 depa ni....tahun ni semua jamboree depa nak pi..semangat baru..Bang Wan tolong register siap2....tang mana ada jamboree...bubuh nama depa,...heheheh


Bukti2...lesen Pencawang Celcom dah renew utk...kali yang ke---beratus kali ni..heheheh


Lepak dah lama ...jom layan downhill pulak....
Punya asik dok layan Downhill tiba2.....hehehe..Pumpchitt...daaaa...

Mesin giant merah-putih XTC...terbaring

hampa tengok saja no....
Tok mulu Batu Kawan..Don...dia mesti jaga punya...
Ok dah tu ..Peet...angin pam sikit pun x pa.......kederat dah memang kuat...dah...

view yang cantik..jangan lepaskan peluang anda bergambar-Peet
Don
Zul Sony
Shamwalker
Aku la-Art
Potret2 ceria-kepuasan menjelajah trek Batu Kawan...





...wokey...wassalam....""Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin"......nanti kan Jadual
aktiviti kayuhan mingguan kita... ...yang akan dikeluarkan nanti......adiosss...



video

Wednesday, September 15, 2010

Pendakian ke Gunung Jerai

15hb september 2010, hari raya ke-6 ......kami 3g buat rancangan last minit nak kayuh naik ke Gunung Jerai, tapi sambutan kurang meriah disebabkan kebanyakkan ahli 3g dah memulakan kerja masing2, yang tinggal aku (peet), zuraidy, shamwalker, syukri kl, wan alma dan mie (adik zuraidy) saja yang dapat pergi.....enam orang pun dah kira jadi lah.....ni serba sikit gambar yang aku dapat ambil, tak leh nak amik banyak sebab hujan masih renyai2. Awalnya aku ingat dah tak jadi kayuh dah sebab masa kami sampai kat gurun hujan turun lebat tak ingat....tapi semangat nak kayuh masih tebal hujan berhenti saja kami terus on....maklumlah rider tegar thehehehe....kami start climb jam sepuluh pagi, turun balik sampai bawah dalam jam 1245 ...

hujan lebat sangat kami semua berhenti minum dulu kat pekan guar....makan nasik lemak siap tambah lagi....
cuaca masih redup kat blakang nuh...macam nak hujan balik....
tapi apa pun semua dah dok stanby nak kayuh dah....kalau tak jadi mau mengamuk wan alma tuh....thehehe
dalam sekilo dua start climb wan alma ngan syukri dah lepas kedepan dah....jauh tak ingat...nasib baik zuraidy ada teman aku...mekasih bro...thehehe
ni muka senyum tak ikhlas ....sebab aku penat tahap badak dah dok pulun nak ligan orang depan nuh....
baru nam kilo....lagi enam kilo depan nuhh.....
at last sampai gak kat muzium ....lega depa berhenti minum sat....tak jauh dah lagi 3 kilo jer nak sampai ataih nuh....
depa ni semua sampai awai nih...kuat2 nih...dari kiri, zuraidy, syukri kl, mie, wan alma dan shamwalker...
macam biasa dah sampai ataih ambik gambar buat bukti la ....kami berjaya sampai ataih walaupun hujan...rancangan awai nak ke telaga tok sheikh...tapi dekat nak balik hujan dah start turun balik....kami ambik keputusan turun jer....masa turun sejuk tak ingat, bergegar satu basikal ngan tuan2 skali ....kalau lagi sepuluh menit tak sampai bawah mau hiportemia kami semua.....thehehehe....sekian saja ulasan buat trip kali ini sampai kita berjumpa lagi...next ride..

Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Dan Batin

Salam 1 Syawal...

3G mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Dan Batin kepada seluruh riders2 di serata pelusuk dunia.Maaf kiranya andai terkasaq bahasa,terlanjoq bicara,tersilap kata-kata,termaki kat mana-mana,terpotong masa tang kona,terpintas masa tang downhill batu besaq diharap hati dak kecewa dan terasa apa-apa & harap diampun segala-galanya.. 0-0 nohh

       ucapan khas hari raya... hehehe

        buat yang tak balik kampung,leh layan dulu lagu raya nie...

          dan layan lagik..


Selamat pulang ke kampung halaman..berhati-hati dijalan raya..

~adios amigos~